Wij vinden het belangrijk om toekomstige begeleiders tijdens hun opleiding de kans te geven om praktijkervaring op te doen. Een waardevolle stage is een stage waar vanuit de stageplaats tijd en energie in geïnvesteerd wordt om leerkansen te creëren. Cruciaal hierin is een goede stagebegeleiding te garanderen. We begeleiden studenten, sturen hen bij en houden rekening met de vereiste competenties voor de functies waarvoor ze stage lopen.

Anderzijds verwachten wij van stagiairs ook engagement, inbreng van nieuwe ideeën, kritische houding en flexibiliteit. VZW Stappen verwacht een positieve, eerlijke en open houding van de stagiair. We benaderen de studenten niet als werkkrachten maar als lerende individuen die de kans krijgen om zichzelf te ontplooien.

Onze bekommernis is een omgeving aanbieden waar zij zich volledig kunnen bekwamen tot toekomstige collega’s. We zien de school als een belangrijk partner waar communicatie en transparantie voorop staan. Onze samenwerking met studenten hoeft niet te eindigen na de stage. We verwelkomen hun hulp bij festiviteiten, uitstappen of zien hen graag terug als jobstudent. Dit vormt een goede basis voor een latere tewerkstelling. Een goed begeleide en opgeleide student kan later immers een goede collega worden.

Wens je graag bij ons stage te lopen, bezorg ons dan je CV en sollicitatiebrief.