Nieuws


[laatste 3 nieuwsitems] [archief]

Tafelen met een hart

34 restaurants verspreid over heel Vlaanderen serveren weer bijzondere gerechten met een hart voor kinderen. Ga tafelen met een voor kinderen: een kwestie van goede smaak!

Van 1 oktober tot 15 november 2015 kunt u weer culinair en solidair genieten in 34 restaurants die deelnemen aan de actie ‘Tafelen met een Hart voor Kinderen’. De opbrengst van deze actie gaat zoals gewoonlijk naar het Pedagogisch Centrum Wagenschot, dat dit jaar ook Stappen vzw in het verhaal meeneemt. Want samen staan zij sterker, kunnen ze meer publiek bereiken en kunnen ze vooral meer doen voor meer jongeren!

In het Pedagogisch Centrum Wagenschot vinden ruim 100 jongens en meisjes met ernstige en langdurige moeilijkheden hulp, en vaak ook een thuis. Het centrum ontwikkelde een eigen methodiek die beroepsopleiding en persoonlijke begeleiding combineert. Vanuit een waarderende benadering leren deze jongeren hun sterktes kennen, hun problemen aanpakken en leren ze een beroep aan. Zo krijgen ze (opnieuw) zelfvertrouwen en vertrouwen in de samenleving. De jongeren zijn afkomstig uit heel Vlaanderen.


Stappen vzw is een kleinschalig begeleidingstehuis in Sint-Amandsberg voor meisjes tussen 14 en 18 jaar, geplaatst door de Jeugdrechter of via Jeugdhulpregie. Door de overheid erkend als Centrum voor Actieve Netwerkontwikkeling en Omgevingsondersteuning (CANO), richt de vzw zich vooral op het (her)verbinden van de jongere met zijn omgeving, zijn eigen verlangens, zijn school- of werktraject. Stappen biedt aan 21 meisjes onderdak en begeleiding op maat.


Door te gaan tafelen in één van de deelnemende restaurants, kan er dit jaar geïnvesteerd worden in de begeleiding naar zelfstandigheid voor jongvolwassenen die Wagenschot vzw of Stappen vzw verlaten. In de praktijk blijkt een aantal van hen tussen de mazen van het hulpverleningsnet te vallen (zowel op vlak van huisvesting als op vlak van werk of dagbesteding). Concreet gaat het bijvoorbeeld om de groep uitstromers die niet kunnen terugvallen op een stevige familiale omgeving, en die door hun specifieke emotionele problematiek niet terecht kunnen bij bestaande diensten. Beide vzw’s willen hun vasthoudende nazorg en begeleiding, als een tussenstap of een stevige loopplank naar zelfstandigheid in de maatschappij, kunnen uitbreiden en verankeren.

Ga dus (h)eerlijk uit eten en help in 1 klap 2 organisaties die een duurzame toekomst voor maatschappelijk kwetsbare jongeren uitbouwen!
     • Ga naar de site www.tafelenmeteenhartvoorkinderen.be


     • Kies je favoriet uit de deelnemende restaurants

 
     • Ga voor een gerecht met een  (rood hartje) op de menukaart


     • Combineer culinair en solidair naar hartenlust tussen 1 oktober en 15 november 2015


Meer informatie over
> de actie en de deelnemende restaurants: www.tafelenmeteenhartvoorkinderen.be
> het Pedagogisch Centrum Wagenschot: www.wagenschot.be
> Stappen vzw: www.stappenvzw.be


PERSCONTACT
Elfje Godderis
Pedagogisch Centrum Wagenschot
Tel: 09 280 89 68
elfje.godderis@wagenschot.be
 

 

[07/10/2015]

3 opendeurdagen in 1

[08/09/2015]

30 Jaar Stappen, neergeschreven door Maureen Pollentier.

Je vindt het terug in de rubriek 'documenten' of je kan het rechtsreeks via deze link inkijken of downloaden.

[26/02/2015]